Arji’s Weblog

September 7, 2009

Karimunjawa 1st Workcamp (part 1)

Filed under: agak serius.., english area, Jalan2 — Tags: , , , , , — arji @ 9:00 am

Hei…start from this post i will posting about my workcamp in Karimunjawa that held in 7 – 19 July 2009 ago. I just want to post it because just finished the report.

before that, this is a short information about the organization

IIWC is acronym of Indonesia International Work Camp. Informally, IIWC was formed in September 1999 by IPPA Indonesian Planned Parenthood Association, when IPPA held the first work camp in Mijen, Semarang Residence incorporate with NICE, a work camp organization from Japan.

Seeing the success and positive result of the first work camp, NICE suggested IPPA to form a work camp organization. The suggestion was followed by an invitation for NVDA (Network for Voluntary Development in Asia) meeting in Hanoi Vietnam at 9 – 22 January 2000. In this meeting, we discussed how to run a work camp and everything about it. Since then, IIWC was born and has been organizing more than 100 international workcamps in Indonesia and many other international voluntary services with hundreds of either local or international volunteers involved

well, first i will introduce all of the volunteers (GREAT VOLUNTEERS!)

start from me,

arji my name is ARJI,i come from Indonesia

(well it shows from my skin color huh…)gintas

his name is Gintas, he’s come from Germany (he’s a Long Term Volunteer)

he already stayed in Indonesia for 1 year, this is his last workcamp

agathe her name is Agathe, she come from France

(she ever have a workcamp in Togo before this) (more…)

Advertisements

August 2, 2009

Listed…

Filed under: agak serius.., pikiran gw, punya gw — Tags: , , , , , — arji @ 9:00 am

1. seminar tesis (√) [alhmdlh akhirnya udah..trus bnyk bgt masukan dari pengujinya…hff,smgt!]
2. presentasi psti (√) [ini sabtu besok tgl 13,pdhl semua uas&tugas jdwl dr itb cm mpe tgl 6,parah bgt ni dosen yg ini..ckk..ckk..]
3. mengganti jam ngajar (√) [yeah..kasin mahasiswa gw,sampe tertunda 2 pertemuan, trus kelas yg satu lagi malah 6 pertemuan..ckk…ckk…maafkan bapak ya nak…tenang sebelum tanggal 22 kalian semua sudah paham materi kok…amin..]

4. back injured (√) [in progressio lah…gerakan memang masih terbatas,tp udah ga begitu terasa sakitnya..]

5. nebus resep (√) [alhmdlh udah,jadi bisa sembuh dengan segera amin..walopun harus nguras tabungan..='(]

6. kamar yang berantakan (√) [lom sempet euy..bini juga lom kesini2..]

7. benerin laptop nyokap (√) [lom sempet juga…kapan ya?hmm..apa siang ini sebelum ngajar?mgkn..selasa kmrn udah dimasukin ke asus..]

8. benerin laptop adek (√) [ini juga lom,karena beda tempat sama punya nyokap,jadi aja harus dibawa dalam waktu yg terpisah..kapan ya?]

9. ke nikahan temen di solo (X) [arghh..ini terancam ga jadi, karena nomor 2 dan 3 di atas…hixhix…akhirnya beneran ga jadi…damn!]

10. liburan ke jkt (√) [walopun cuma bentar, pgn gitu pulang ke rumah..lumayan nyenengin hati nyokap..kalo bisa sebelum SummerCamp dimulai..kapan ya?hmm..]

11. kontak peserta summercamp karimunjawa 1 (√) [ini kayanya susah..tpi masih nunggu hasil survey juga…]

12. SummerCamp KarimunJawa1 (√) [ini 7 – 19 juli besok…moga2 lancar..amin..]

13. fitnes (√) [hff..tentu saja mulai kalo injured udah sembuh]

14. capoeira (√ ) [huhuhuhu..udah mo gila rasanya ga bisa melepas stress dengan capoeira..]

15. tesis ( ) [ya Allah..kapan ya aku bisa mulai men-develop software nya..?secepatnya lah..amin]

Create a free website or blog at WordPress.com.